Generation R. fashion for interior

Berker by Hager innoveert met collectie award winnende designschakelaars

19 DECEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Onder het motto ‘Be Different’ presenteerde Berker by Hager in 2013 haar nieuwe collectie Generation R designschakelaars. De ontwerpen van designer Werner Aisslinger bewijzen zich als fashion voor het interieur. De Generation R collectie werd in korte tijd onderscheiden met gerenommeerde internationale design awards. Met strakke ronde lijnen en een clean design verfraaien de schakelaars moderne interieurs van woningen en gebouwen.

Bijna honderd jaar na oprichting oogst Berker by Hager opnieuw internationale erkenning voor haar designcompetenties en innovatiekracht door onderscheidend te zijn. In de maanden volgend op de introductie van Generation R werden de schakelaars bekroond met in totaal veertien gerenommeerde internationale designprijzen, waaronder de iF Product Design Award, de Good Design Award en de Red Dot.

Be different

Generation R is fashion voor interieurs. De schakelaars combineren stijlvol design met luxe materialen. Ontwerper Werner Aisslinger zegt over het ontstaan van Generation R: “Hoe sneller en complexer onze wereld wordt, des te sterker wij verlangen naar eerlijke en sympathieke vormen. Generation R schakelaars beantwoorden die wens, met krachtige ronde contouren, clean design en mooie materialen.

Consumenten, installateurs en architecten konden niet eerder kiezen uit een collectie luxe designschakelaars voor een aantrekkelijke prijs. De Generation R designlijn bestaat uit de series Berker R.1, Berker R.3, Berker R.classic en touchsensoren Berker KNX.1 en Berker KNX.3. De series zijn standaard verkrijgbaar in kunststof en glas in de kleuren polarwit en zwart, een combinatie van beide, of in metaal voor een industriële sfeer.

Vorm en functie

Berker by Hager ontwerpt, ontwikkelt en produceert de schakelaars in haar fabriek in Duitsland. De Berker R.1 is opgebouwd uit een ronde schakelknop in een zacht afgerond vierkant frame. Berker R.3 bezit de kracht van het contrast, door de ronde schakelaar te combineren met een hoekig raamcontour. Berker R.classic is de moderne interpretatie van een klassieker, met een strak vormgegeven roterende draaiknop op een rond frame.

Schakelen is een fijngevoelige handeling met Generation R. De designs hebben mogelijkheden tot eenvoudige schakelfuncties, impuls- en dimfuncties en jaloeziefuncties. De touchsensoren beschikken over een scala aan voorgeprogrammeerde scènes. Met een lichte aanraking van het glazen oppervlak kunnen gebruikers verlichting, thermostaat en jaloezieën gelijktijdig bedienen.

More to come

Generation R gaat voorbij aan de gevestigde norm. Berker by Hager luistert naar de wensen van architecten, installateurs en gebruikers. In 2014 verwacht Berker by Hager op basis van research en feedback wederom enkele innovaties te presenteren. Generation R is in Nederland verkrijgbaar bij elektrotechnische groothandels en installateurs. Kijk voor meer informatie op www.hager.nl.

Citaten
"Hoe sneller en complexer onze wereld wordt, des te sterker wij verlangen naar eerlijke en sympathieke vormen. Generation R schakelaars beantwoorden die wens, met krachtige ronde contouren, clean design en mooie materialen." Designer Werner Aisslinger
Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Over Berker by Hager

Producent van schakelmateriaal Berker werd opgericht in 1919. De Hager Group opereert sinds 1955 in de professionele elektrotechnische installatiebranche. Sinds 2010 is Berker onderdeel van Hager, waarmee de merknaam Berker by Hager is ontstaan. De krachtenbundeling van de oorspronkelijk Duitse familiebedrijven heeft geresulteerd in een enorme innovatiekracht. Berker by Hager is uitgegroeid tot toonaangevend aanbieder van schakelmateriaal op de Europese markt. Haar producten onderscheiden zich door stijlvol design, verrassende materialen en innovatieve technologie. De designlijn Generation R van Berker by Hager is onderscheiden met veertien internationale design awards.